pticarica

Међународни дан музеја

Међународни дан музеја 18. мај, Музеј наивне уметности "Илијанум" већ неколико година уназад обележава дружењем са ученицима основне школе "Јован Јовановић Змај " из Шида. Реч је о основној школи за образовање и васпитање деце са сметњама у развоју.

IMD2016 poster serbia

Наша дружења су углавном у форми ликовне радионице на којој ученици различитим ликовним техникама попуњавају листове из бојанке са цртежима Илије Башичевића Босиља. Њихови радови, настали на тим радионицама украшавају зидове наших службених просторија.

Ове године ученици ће радити на једном заједничком раду - цртежу Илије Босиља Бачиначки брест, димензија 85 х 126цм. Овом цртежу они ће дати боју различитим ликовним техникама.

Као и сваке године и ове године ћемо, након радионичког дела, наше дружење наставити "рођенданском" журком у дворишту музеја.

Овом приликом желом да се захвалимо и пријатељима нашег музеја - Предузећу за пројектовање и инжењеринг ШИДПРОЈЕКТ, које нам је одштампало цртеж у овом формату и тиме омогућило да се ова радионица реализује на планирани начин.

 


Музеј наивне уметности "Илијанум"
Светог Саве 5 22240 Шид
Поставио и одржава Шидски портал™